Ordinacija
Home
Navigacija
E-mail
RANA DIJAGNOSTIKA - USPESNA TERAPIJA
KONTRACEPCIJA
POLNE BOLESTI 
LASERSKA HIRURGIJA U GINEKOLOGIJI
LABORATORIJSKE ANALIZE
ULTRAZVUK
SAVETI LEKARA
 

:: ETERNA :: Bulevar Kralja Aleksandra 250/V/sprat II

 

Podaci dostupni na prezentaciji ne mogu, niti teže za tim da budu zamena za lekarski pregled.  Brigu za vlastito zdravlje uvek poverite vašem lekaru.Ova internet prezentacija ce pokusati da citaoce podseti o nekim zlatnim pravilima prevencije polnog zdravlja jer i dalje vazi osnovno pravilo da je bolje spreciti nego leciti.

Pretraga:

"E T E R N A " je pocela  sa radom 03.04.1995. godine. Od pocetka je stavljen akcenat na preventivu i rano otkrivanje oboljenja od posebnog medicinskog znacaja, kao sto su maligne i hronicne nezarazne bolesti


Ginekološka ordinacija: tel (+381 11)  2424 461,  064/ 140 39 25
 


Dojke i seksualnost :


 
opsti
 

Poznato je da dojke doprinose seksualnoj privlačnosti žena. Međutim kriterijumi lepote ženskih grudi su se menjali kroz vekove i u zavisnosti od kulturološke pripadnosti.


 
anamneza

Dojke i seksualnost: 


Tako su npr. u starom Rimu bile u modi male grudi, isto kao i u Evropi u doba renesanse; u XVII i XVIII veku Evropljani su pridavali prednost dobro razvijenim dojkama.


Dojke i seksualnost :


 

 

Pripadnici bele rase preferiraju čvrste i uspravne dojke, dok severnoamerički Indijanci i neka crnačka plemena smatraju opuštene i izdužene dojke niz ženino telo najvećom njenom prednošću.

Antropološka istraživanja pokazuju da među ženama postoje razni oblici grudi, a sve se mogu svrstati u četiri osnovna oblika: u pljosnate  grudi, u dojke koje imaju oblik polutke, u čunaste grudi i u kruškolike grudi. Sve one mogu imati različitu čvrstoću, različitu veličinu, te mogu biti uspravne ili u manjoj ili većoj meri opuštene.  Grudna bradavica i kolut oko nje vrlo su bogati nervnim završecima, pa su zato naročito osetljivi na dodirne nadražaje. U grudnoj bradavici i njenom kolutu postoje mišićna vlakna koja izazivaju ukrućivanje (erekciju) tih formacija dodirivanjem. To čini dojke jednom od erogenih zona na ženinom telu.Aktuelne teme : DOJKA
Aktuelne teme : DOJKA


Higijena
Pravilna ishrana
Pregled dojki
Samopregled dojki
Bolesti dojke
Saveti
Estetska hirurgija
Dijagnostika

 

 

© Ginekoloska ordinacija Eterna, 2000-2012. All rights reserved.