Ordinacija
Home
Navigacija
E-mail
RANA DIJAGNOSTIKA - USPESNA TERAPIJA
KONTRACEPCIJA
POLNE BOLESTI 
LASERSKA HIRURGIJA U GINEKOLOGIJI
LABORATORIJSKE ANALIZE
ULTRAZVUK
SAVETI LEKARA
 

:: ETERNA :: Bulevar Kralja Aleksandra 250/V/sprat II   

 

Podaci dostupni na prezentaciji ne mogu, niti teže za tim da budu zamena za lekarski pregled.  Brigu za vlastito zdravlje uvek poverite vašem lekaru.Ova internet prezentacija ce pokusati da citaoce podseti o nekim zlatnim pravilima prevencije polnog zdravlja jer i dalje vazi osnovno pravilo da je bolje spreciti nego leciti.

Pretraga:

"E T E R N A " je pocela  sa radom 03.04.1995. godine. Od pocetka je stavljen akcenat na preventivu i rano otkrivanje oboljenja od posebnog medicinskog znacaja, kao sto su maligne i hronicne nezarazne bolesti


Ginekološka ordinacija: tel (+381 11)  2424 461,  064/ 140 39 25
 

 
opsti
 

Usled napetosti i problema savremenog života, nije nimalo lako pronaći duševni mir. Naučite da stvari mirno prihvatate, bez straha. Nemojte gajiti negativna osećanja prema drugima, a ni prema sebi. Naučite da se suočite sa životnim problemima. Bezbroj puta je dokazano da je takav stav mentalne ravnoteže značajan faktor zdravlja.  Pozitivno stanje duha  presudno utiču na normalno, prirodno funkcionisanje organizma.


 
anamneza

Vazdušno kupanje: 


Vazdušno kupanje: jednostavno skinite odeću dozvoljavajući vazduhu da stigne do čitavog vašeg tela. Ovakvo kupanje uklanja  deo telesnih nečistoća, jer dozvoljva koži da diše.
Sunčano kupanje: blagodeti izlaganja tela Suncu su višestruke. 


Sunčano kupanje:  


 

 

Omogućava u koži, proizvodnju dovoljnih količina vitamina D koji ima višestruku ulogu u našem zdravlju, ( povećava otpornost  disajnih puteva na infekcije, omogućava rast i razvoj celokupnog koštanog sistema).

Kako treba paziti da se ne pretera sa sunčanjem, najbolji način je onaj indirektan: ispod drveta. Dovoljno sunčeve energije će proći  kroz lišće i grane. Vodeno kupanje: tuširanje i kupanje u zatvorenoj prostoriji smo već spomenuli. Vodeno kupanje - u reci - može biti još delotvornije. Ako u blizini nema reke, biće dovoljna kada se jakuzi tušem, ili nekom drugom vrstom tuša.Voda koja se kreće ima ublažavajuće i opuštajuće delovanje na telo - ako je topla, i stimulativno - ako je hladna. Odličan način za početak svakog dana je opuštanje i stimulisanje tela tuširanjem najpre toplom, a zatim prohladnom vodom.Nega dojki:


Dojke su vrlo važni organi, jer se u njima stvara mleko neophodno za ishranu deteta. Ako se odgovarajućom negom već u trudnoći dojke ne pripreme za dojenje, posle porođaja mogu se na njima javiti lakše ili teže komplikacije koje izazivaju neprijatnosti i majci i detetu. To može dovesti do ozbiljnih obolenja i čak do prestanka dojenja. Masaža:


Zbog toga sve, a naročito žene koje prvi put rađaju, treba da se već u trudnoći pripremaju za ovaj materinski zadatak. U tom cilju trudnice treba da vode računa da im dojke budu čiste i povremeno, od polovine trudnoće, treba da ih nežno masiraju po upustvu lekara.Dojenje:


Ako su bradavice nežne, treba da nastoje da ih masažom očvrsnu, a ako su ravne ili uvučene, svakodnevnom, redovnom masažom treba da ih izvlače i formiraju. Samo tako omogućiće kasnije dojenje bez teškoća i izbeći nastajanje bolnih prskotina na bradavicama, zapalenje bradavice pa i cele dojke.Laktacija:


Postupno slabljenje laktacije, kad je već započela, obično je posledica kombinovanog delovanja umora i anksioznosti majke, kao i manjka tečnosti. Ono sa javlja po povratku majke iz bolnice, ali se relativno lako otklanja. Druge tegobe su začepljenje mlečnih kanala nedovoljno stvaranje mleka, ili mastitis (zapaljenje dojki).

Infekcija mlečnih kanala obično je posledica prskanja bradavice, ali ponekad može da bude i komplikacija babinje groznice, bolesti koja se može razviti posle porođaja.  Deo dojke postaje vrlo osetljiv na dodir, otečen i zapaljen; dolazi do pojave groznice koja obično počinje napadom drhtavice. Lekar može prepisati antibiotike i sredstva protiv bolova. Ako je moguće, dojenje treba da se nastavi, jer se time prazni, zapaljenjem zahvaćena oblast.Aktuelne teme : DOJKA


Dojka
Embriologija
Anatomija
Histologija
Fiziologija
Seksualnost
Trudnoca
Laktacija


Aktuelne teme : DOJKA


Higijena
Pravilna ishrana
Pregled dojki
Samopregled dojki
Bolesti dojke
Saveti
Estetska hirurgija
Dijagnostika

Koža dojke je tanka i mobilna. Neposredno ispod nje leži  masno tkivo, koje može da bude

 r 

© Ginekoloska ordinacija Eterna, 2000-2012. All rights reserved.