Ordinacija
Home
Edicije
Navigacija
E-mail
RANA DIJAGNOSTIKA - USPESNA TERAPIJA
KONTRACEPCIJA
POLNE BOLESTI 
LASERSKA HIRURGIJA U GINEKOLOGIJI
LABORATORIJSKE ANALIZE
ULTRAZVUK
SAVETI LEKARA
PSIHOFIZICKA PRIPREMA TRUDNICA
SKOLA RODITELJSTVA
 

:: ETERNA ::

 

Podaci dostupni na prezentaciji ne mogu, niti teže za tim da budu zamena za lekarski pregled.  Brigu za vlastito zdravlje uvek poverite vašem lekaru.Ova internet prezentacija ce pokusati da citaoce podseti o nekim zlatnim pravilima prevencije polnog zdravlja jer i dalje vazi osnovno pravilo da je bolje spreciti nego leciti.

Pretraga:

"E T E R N A " je pocela  sa radom 03.04.1995. godine. Od pocetka je stavljen akcenat na preventivu i rano otkrivanje oboljenja od posebnog medicinskog znacaja, kao sto su maligne i hronicne nezarazne bolesti 

  • Program psihofizičke pripreme obuhvata:

  • ·         Kondicione vežbe

  • ·         Tehniku tri tipa disanja

  • ·         Vežbe za plućni kapacitet

  • ·         Od 34. nedelje trudnoće vežbe za jačanje trbušnog 

  •                  mišića

  • ·         Od 37. nedelje trudnoće vežbe napinjanja

  • ·         Od 36. nedelje trudnoće vežbe sa partnerom (4

  •                  časa).

Fizičku kondiciju trudnica treba da stekne i održi. Vežbama se pospešuje bolja venska cirkulacija, bolja pokretljivost nogu, karličnog dela, leđne muskulature i trbušnih mišića. Kondicione vežbe se sinhronizuju sa vežbama disanja koje istovremeno opuštaju, poboljšavaju plućni kapacitet i omogućavaju dobru oksigenaciju ploda. Trudnice uče tipove disanja i osposobljavaju se kroz razgovor - uslovljavanje, da u zavisnosti od faze porođaja i jačine kontrakcija, primene adekvatan tip disanja. Vežbom mišićne relaksacije, trudnice se uče da svesno opuste sve mišiće i tako omoguće maksimalnu iskorišćenost kiseonika koji je u porođaju neophodan trudnici, materičnom mišiću i plodu. Naročit akcenat je stavljen na vežbe napinjanja.  

 

Psihofizičkom pripremom trudnice se osposobljavaju za aktivno učestvovanje u porođaju. Idealno je otpočeti sa psihofizičkom pripremom u 24-oj nedelji trudnoće. Trudnice koje ne mogu da rade fizičke vežbe takođe mogu da pohađaju psihofizičku pripremu. Trudnice u tom slučaju rade vežbe disanja, uslovljavanja i vežbe mišićne relaksacije.

Opsirnije o ranoj dijagnostici trudnoce, samoj trudnoci i porodjaju mozete opsirnije procitati na stranicama ETERNE

 

© Ginekoloska ordinacija Eterna, 2000-2012. All rights reserved.