Ordinacija
Home
Navigacija
E-mail
RANA DIJAGNOSTIKA - USPESNA TERAPIJA
KONTRACEPCIJA
POLNE BOLESTI (new)
LASERSKA HIRURGIJA U GINEKOLOGIJI
LABORATORIJSKE ANALIZE
ULTRAZVUK
SAVETI LEKARA
 

:: ETERNA :: Bulevar Kralja Aleksandra 250/V/sprat II   

 

Podaci dostupni na prezentaciji ne mogu, niti teže za tim da budu zamena za lekarski pregled.  Brigu za vlastito zdravlje uvek poverite vašem lekaru.Ova internet prezentacija ce pokusati da citaoce podseti o nekim zlatnim pravilima prevencije polnog zdravlja jer i dalje vazi osnovno pravilo da je bolje spreciti nego leciti.

Pretraga:

"E T E R N A " je pocela  sa radom 03.04.1995. godine. Od pocetka je stavljen akcenat na preventivu i rano otkrivanje oboljenja od posebnog medicinskog znacaja, kao sto su maligne i hronicne nezarazne bolesti


Ginekološka ordinacija: tel (+381 11)  2424 461,  064/ 140 39 25
 


Opšti pregled :


 
opsti
 

Pregled pacijentkinje obavezno počinje opštim pregledom, polazeći od izgleda pacijentkinje, njene konstitucije, visine i težine, razvijenosti i pravilnosti kostura, uhranjenosti, boje i izgleda kože i sluzokože. Zatim treba obratiti pažnju na stanje i pravilnost funkcije vitalnih organa - srca, pluća, bubrega i jetre.


 
anamneza

Ginekološka anamneza : 1. Anamnezu sadašnjeg oboljenja
 2. Ličnu
3. Porodičnu
4. Anamnezu menstruacije
5. Anamnezu dosadašnjih ginekoloških oboljenja sa ili bez  operativnih zahvata
6  Anamnezu trudnoće.

       Papa -test :


 

 


Deo ginekološkog pregleda je i tzv. PAPA-test. To je citološka analiza vaginalnog brisa i grlića materice po metodi Papanicolaua. Ovom  pretragom se  na vreme otkrivaju predznaci i rak grlića materice, i uzročnici polno prenosivih bolesti.


O Nama :


   

Ginekološki pregled podrazumeva :
Pregled grudi
Pregled abdomena
Ginekološki pregled
Inspekcija i palpacija spoljnih genitalija
Pregled pod spekulumom
Bimanuelni pregled
Kolposkopski pregled

Dobro došli na web prezentaciju Ginekološke ordinacije "E T E R N A"  Na našim stranicama ćemo se truditi  da Vas upoznamo  sa aktuelnim ginekološkim temama, novim mogućnostima lečenja kao i zanimljivim područjima iz polnog zdravlja. Ginekološka ordinacija "E T E R N A"  je privatna zdravstvena ustanova. "E T E R N A" je pocela  sa radom 03.04.1995. godine. Od pocetka je stavljen akcenat na preventivu i rano otkrivanje oboljenja od posebnog medicinskog znacaja, kao sto su maligne i hronicne nezarazne bolesti .Tim lekara i vrhunska medicinska oprema garancija su kvaliteta usluga koje Vam pružamo. Ordinacija je organizovana kao dijagnostičko-terapijska ustanova koja većinu dijagnostičkih postupaka i lečenja rešava ambulantno, u toku jednog dana. Osnovne odlike našeg poslovanja su visoka profesionalnost , kvalitet i diskrecija. Ginekološka ordinacija “ETERNA” je mesto na kome ćete se pre svega osećati opušteno i prijatno , i gde ćete dobiti besprekornu lekarsku uslugu. Naša primarna delatnost je zdravstvena zaštita žena, kao i prevencija, dijagnostika i lečenje ginekoloških oboljenja.

Osnov delatnosti Ordinacije je zdravstvena zaštita žena tokom celog života

Izdvajamo:  

 • Ginekološki pregled

 • Dijagnostika i lečenje promene na grliĆu materice

 • PAPA test,

 • Video-kolposkopija,

 • Biopsija,

 • LETZ, 

 • CO2 Laser

 • Endocervikalna kiretaža,

 • Biopsija endometrijuma,

 • Ultrazvučna dijagnostika: ginekološki i ultrazvuk dojki Color Doppler, 3D power Doppler 

 • Ultrazvučni screening u trudnoći,


Polne bolesti (venerične bolesti)


Polne bolesti (venerične bolesti), bolesti koje se prenose polnim kontaktom. U tu grupu se ubrajaju: gonoreja, sifilis, meki čankir, venerična limfopatija, a na temelju novijih saznanja i herpes simplex genitalis, resicasti kondilomi, pediculosos pubis, candidosis genitalis, trihomonijaza, i u najnovije vreme i neki slučajevi AIDS-a.

Humani papiloma virus -  HPV


Poslednjih 15-20 godina incidenca seksualno prenosivih bolesti (STD) je u značajnom porastu. Posebno je zapažena pojava oboljenja izazvanih nekim od tipova Humanog papiloma virusa (u daljem tekstu HPV), narocito kod adolescenata i mladjih osoba.

 

© Ginekoloska ordinacija Eterna, 2000-2012. All rights reserved.